receptura na blachę 60x40cm

 BLAT BISZKOPTOWY
Mieszanka Bisquit Soft Bush Trade 1000 gram
Jaja 600 gram
Woda 200 gram

 

 KREM TIRAMISU Z MASCARPONE
Śmietana 30% 3500 gram
Stabilizator Tiramisu Bush Trade 700 gram
Woda 700 gram
Spirytus 120 gram

 

 DEKORACJA
Choco Snow Bush Trade 100 gram

sposób przygotowania:

Wszystkie składniki ubić rózgą ok. 5 minut, masę podzielić na dwie równe części i rozsmarować na blachy wyłożone papierem i wypiec w tem. 2000C. Stabilizator Tiramisu wymieszać z wodą i spirytusem oraz ubitą śmietaną.
Wcześniej wypieczony blat biszkoptowy wyłożyć w ramkę, nałożyć przygotowany krem tiramisu. Przykryć drugim blatem biszkoptowym ponownie rozsmarować krem. Posypać Choco Snow.

choco snow

Kakaowy puder dekoracyjny, odporny na wilgoć, do posypywania ciast cukierniczych. Przeznaczony głównie do caist i deserów „tiramisu”.

kup produkt