receptura na blachę 60x40cm

 BLAT KRUCHY
Mieszanka Kruchmix Bush Trade1000gram
Margaryna400gram
Jaja100gram
Kawa mielona25gram

 

 BLAT CZEKOLADOWO – KRÓWKOWY
Mieszanka czekoladowo – krówkowaFudge Cake Bush Trade2000gram
Olej700gram
Jaja600gram
Woda500gram

 

 KREM KRÓWKOWY
Mleko (ciepłe)520gram
Patissana 92 Bush Trade160gram
Nadzienie Butter Scotch Bush Trade600gram
Śmietana 30%1500gram

 

 DEKORACJA
Miroir Dark czekoladowy Bush Trade600gram
Cukierki krówki (siekane)100gram

sposób przygotowania:

Mieszankę Kruchmix połączyć ze wszystkimi składnikami i schłodzić, następnie rozwałkować i włożyć na spód blachy. Wymieszać masę Fudge Cake, wylać i rozprowadzić na wcześniej przygotowanym kruchym spodzie. Temperatura pieczenia 1800C. Czas pieczenia: ok 50-55 minut.

Po wypieczeniu i wystudzeniu ciasta rozsmarować przygotowany i schłodzony krem krówkowy. Dekorację wykonać z Miroir Dark czekoladowy, po podgrzaniu rozprowadzić równomiernie po powierzchni.

fudge cake mix

Mieszanka ciasta czekoladowo:
– krówkowego posiadająca głęboki, wyrazisty smak czekoladowy
z nutą maślanego karmelu (krówka)
– duża utrzymująca się wilgotność ciasta,
– wyjątkowa puszystość,
– równomierny miękisz doskonale wchłaniający nakropkę,
– szerokie zastosowanie: spody, muffinki, przekładki

kup produkt