receptura na blachę o śr. 22 cm

 BLAT BISZKOPTOWY
Choco Bisquit Bush Trade               250gram
Jaja150gram
Woda50gram

 

 KREM
Nadzienie Latte Crips Bush Trade150gram
Śmietana 30 %400gram
Stabilizator Neutralny Bush Trade30gram
Woda (20°C)40gram
Stabilizator Nugatowy Bush Trade40gram
Woda (20°C)50gram

 

 DEKORACJA
Miroir Dark czekoladowy Bush Trade150gram
Chrupkie Kulki Czekoladowe Mixed Bush Tradewedług
uznania
gram

sposób przygotowania:

spód biszkoptowy przekroić na dwie warstwy. Na pierwszą warstwę nałożyć nadzienie latte crisp następnie nałożyć śmietanę ze stabilizatorem o smaku neutralnym. Całość przykryć drugim biszkoptem i nałożyć śmietanę ze stabilizatorem nugatowym i wyrównać. Całość dobrze schłodzić.

Dekoracja:

Przesmarować czekoladowym mirrorem dark oraz posypać chrupkimi kuleczkami czekoladowymi mixed. Według uznania można użyć ciasteczek oraz praliny.

chrupki metaliczne

Kakaowy puder dekoracyjny, odporny na wilgoć, do posypywania ciast cukierniczych. Przeznaczony głównie do caist i deserów „tiramisu”.

kup produkt