receptura na blachę 60x40cm

 BLAT KRUCHY
Mieszanka Kruchmix Bush Trade1000gram
Margaryna400gram
Jaja50gram

 

OWOCE W ŻELU
Frużelina malinowa600gram

 

SPÓD CZEKOLADOWY – 2 SZT.
Mieszanka Choco Bisquit Bush Trade1000gram
Jaja600gram
Woda200gram

 

KREM SEROWY
Stabilizator serowy Bush Trade500gram
Śmietana 30%1000gram
Woda1200gram

 

DEKORACJA
Miroir malinowy Bush Trade600gram
Maliny500gram
Borówki200gram
Czerwona porzeczka100gram

sposób przygotowania:

Mieszankę KRUCHMIX połączyć ze wszystkimi składnikami i schłodzić, następnie rozwałkować i wyłożyć na spód blachy i wypiec. Po wystudzeniu blatu kruchego rozprowadzić frużelinę malinową.
Ciasto biszkoptowe przygotować według receptury na opakowaniu. Masę podzielić na dwie równe części i rozsmarować na blachy wyłożone papierem do pieczenia. Temperatura pieczenia: 180-190 stopni C. Czas pieczenia: około 7-9 minut.
Wypieczony blat biszkoptowy wyłożyć na wcześniej przygotowany blat kruchy z frużeliną i wylać krem serowy. Przykryć drugim blatem biszkoptowym, a następnie rozprowadzić cienką warstwę kremu serowego. Całość odstawić do schłodzenia. Do dekoracji użyć miroiru malinowego, na którym można dodatkowo ułożyć świeże owoce.

stabilizatory do bitej śmietany

kup produkty