receptura na blachę 60x40cm

 BLAT KRUCHY
Mieszanka Kruchmix Bush Trade 1000 gram
Margaryna 400 gram
Jaja 100 gram
Kawa mielona 25 gram

 

 BLAT CZEKOLADOWO – KRÓWKOWY
Mieszanka czekoladowo – krówkowaFudge Cake Bush Trade 2000 gram
Olej 700 gram
Jaja 600 gram
Woda 500 gram

 

 KREM KRÓWKOWY
Mleko (ciepłe) 520 gram
Patissana 92 Bush Trade 160 gram
Nadzienie Butter Scotch Bush Trade 600 gram
Śmietana 30% 1500 gram

 

 DEKORACJA
Miroir Dark czekoladowy Bush Trade 600 gram
Cukierki krówki (siekane) 100 gram

sposób przygotowania:

Mieszankę Kruchmix połączyć ze wszystkimi składnikami i schłodzić, następnie rozwałkować i włożyć na spód blachy. Wymieszać masę Fudge Cake, wylać i rozprowadzić na wcześniej przygotowanym kruchym spodzie. Temperatura pieczenia 1800C. Czas pieczenia: ok 50-55 minut.

Po wypieczeniu i wystudzeniu ciasta rozsmarować przygotowany i schłodzony krem krówkowy. Dekorację wykonać z Miroir Dark czekoladowy, po podgrzaniu rozprowadzić równomiernie po powierzchni.

fudge cake mix

Mieszanka ciasta czekoladowo:
– krówkowego posiadająca głęboki, wyrazisty smak czekoladowy
z nutą maślanego karmelu (krówka)
– duża utrzymująca się wilgotność ciasta,
– wyjątkowa puszystość,
– równomierny miękisz doskonale wchłaniający nakropkę,
– szerokie zastosowanie: spody, muffinki, przekładki

kup produkt