receptura na blachę 60x40cm

 BLAT BISZKOPTOWY
Mieszanka Bisquit Soft Bush Trade 1000 gram
Jaja 600 gram
Woda 200 gram

 

 KREM MORELOWY
Śmietana 30% 2000 gram
Stabilizator KESSKO Morelowy 400 gram
Woda 500 gram

 

 KREM SEROWY
Śmietana 30% 1000 gram
Stabilizator KESSKO Serowy 500 gram
Woda 1200 gram

 

 ŻEL MORELOWY
Stabilizator KESSKO Morelowy 200 gram
Woda (gorąca) 400 gram

sposób przygotowania:

Blaty biszkoptowe przygotować według receptury na opakowaniu. Masę podzielić na dwie równe części, rozsmarować na blachach wyłożonych papierem do pieczenia. Temperatura pieczenia 2100C. Czas pieczenia: ok 7-9 minut.

Wcześniej wypieczony biszkopt włożyć w ramkę, nałożyć przygotowany krem morelowy. Przykryć drugim blatem biszkoptowym i wylać przygotowany krem serowy. Całość dobrze schłodzić i udekorować ostudzonym żelem morelowym.

bisquit soft

Mieszanka ciasta biszkoptowego o bardzo delikatnej i puszystej strukturze:

– duża elastyczność ciasta,
– duża utrzymująca się wilgotność ciasta,
– szerokie zastosowanie: rolady, torty, spody oraz ciasta z galaretką.

kup produkt